Dagens meny

Vad jag har planerat att äta/har ätit de närmsta timmarna;

Frukost: Äggröra (2 ägg) med tomat och basilika + te. Ganska standard frukost för mig med ägg och tomat. Men det är gott, snabbt och man får i sig allt man behöver.

Mellanmål 1: En banan

Lunch: Ugnslagad lax i lätt matlagningsgrädde med några klyftor potatis och zucchini + ett glas vatten

Mellanmål 2: Cashewnötter. Eventuellt en rågmacka. En kopp te.

Middag: Återstår att se...

Kvällsmål: Förhoppningsvis ingenting eller möjligtvis en frukt.

Det går långsamt...

Jag har en förkylning som vägrar släppa taget.
Om dagarna märker jag inte så mycket av den, förutom enstaka hostattacker ibland. Men på morgonen märks den av. De senaste veckorna har jag vaknat med en värkande hals VARJE MORGON.

Just nu har jag inte tid att bli sjuk, så jag försöker vila bort förkylningen så gott det går, men det känns dumt att ligga nerbäddad om dagarna då jag mår bra. Jag har därför börjat träna, sakta och i smyg.

Igår cyklade jag två 6 km- rundor och idag ska jag göra samma sak. Inte särskilt genomtänkt kanske ni nu tycker? Jo, det är genomtänkt. För trots att det är över 10 grader utomhus är jag inbäddad i löparbyxor (åh vad jag skulle vilja ha riktiga cykelbyxor istället!), fleecetröja, vindtät jacka och pannband. Jag vill inte ha det minsta kallt!
Dessutom så cyklar jag mina rundor i slow motion. 6 km på 27 minuter? Jag skäms! Men jag vill egentligen inte börja svettas, utan vill bara röra lite på mig. Men som sagt, att cykla under 14 km/h är ganska pinsamt.

En annan sak jag gör för att hålla förkylningen under kontroll är att skölja näsan med saltvatten, morgon och kväll. På så vis ska bakterierna i näshålan sköljas bort alternativt hindras från att få fäste. Det låter kanske lite konstigt att stå med en saltkanna dag ut och dag in, men jag känner faktiskt skillnad. Och morgonens halsont brukar försvinna efter en kopp varmt te och en nässköljning. Så det är ett hett tips mot förkylningar!

Planera kosten

Sommar och sol. Bad- och bikinisäsongen närmar sig med stormsteg och min kropp känns (och ser ut) som en slapp saccosäck.
Åter igen står jag inför dilemmat att vilja träna men hindras av min kropp. Visserligen har jag inte haft feber på över ett dygn nu, men då näsan rinner och huvudet dunkar och man fortfarande befinner sig i "förkylningsbubblan" är det inte så smart att börja träna. Suck.
Men jag kan, och måste, förändra min kost. Den senaste veckan har jag levt på luft och tomma kalorier. En normal dag har sett ut ungefär såhär:
Frukost och lunch: en chipspåse och lite choklad, middag: nudlar och en flaska öl + x antal shots/longdrinks/öl/cider osv. Visst fungerade det att äta så kaloririk mat då man åt så lite, men min kropp mådde verkligen inte bra. Vilket kan vara en anledning till varför jag är sjuk nu. Så därför har jag utformat morgondagens matprogram så det är så nyttigt som möjligt (och innehåller de ingredienser jag redan har hemma).
-
Frukost: Äggröra (2 ägg), 1 tomat + ett glas te och/eller äppeljuice.
Lunch: Quinoasallad med halloumi + vatten
Mellanmål: Fruktsallad, en näve nötter + äppeljuice
Middag: Husmanskost + vatten
Kvällsmål: En rågbrödsmacka + te
-
Frågan är hur bra det kommer att gå. Jag är ohyggligt kolhydratberoende just nu och jag stoppar allt från choklad till vitt bröd i munnen utan att tänka på det.
Men jag ska verkligen göra mitt bästa, för min kropp klarar inte av min onyttiga kost länge till.

RSS 2.0