Träningskompisar

Träningskompisar är ett oerhört bra tips för alla som har svårt att lyckas släpa sig till gymmet! Använd grupptryck på ett positivt sätt! 
 
Vanligtvis drar vänner ner varandra. De flesta gör det omedvetet, men det händer. Är det till exempel någon annan än jag som haft den här konversationen x antal gånger:
- Hej! Är du med ut ikväll?
* Njaa, asså jag hade tänkt gå till gymmet faktiskt.. Fast det börjar ju bli rätt sent.
- Ja, du måste stressa jättemycket om du ska hinna. Kan du inte gå imorgon istället och hänga med ut ikväll?
* Ja, jag antar att jag skulle kunna göra det istället...
 
Dagen efter ligger du hemma med en bakfylla som heter duga, och att träna är det sista du vill göra. Med en grupp träningskompisar kan du därför vända på steken:
- Hej! Hänger du med till gymmet?
* Njaa, asså jag hade tänkt ha myskväll hemma faktiskt...
- Men du hinner ju ta det lungt efter gymmet. Och då behöver du inte ha dåligt samvete för att du äter godis.
* Ja, jag antar att jag skulle hinna göra både och...
 
 
TADAA! Grupptryck då det är som bäst! Och desto fler desto bättre!

Länge sedan sist...

Jag har inte tränat på ungefär 2 månader. Jag har gått mycket den senaste veckan och jag har gjort annat kroppsarbete, men ren "träning" har varit obefintlig. 
Under julen åt jag vad jag ville, när jag ville och hur mycket jag ville. Och lägger man till den obefintliga träningen på det så går det illa. 1 kg i veckan gick jag upp, i tre veckor. Då jag vägde mig var jag inte långt ifrån vikten som "jag aldrig mer ska ha". Illa.
 
Därför har jag försökt smygstarta ett nyttigt liv. Jag försöker skära ner på sockret. Denna helg har jag dock ätit både glass(ar) och choklad, men jag ser det som ersättande för alkoholkalorierna jag skippade. 
 
Till frukost har det varit fettfattig, naturell yoghurt med honung som gäller. Lunch dubbelmacka (vitt bröd, tyvärr) med stekt ägg och sallad inuti. Middag har varit sallad med antingen stekt kyckling eller rökt lax. 
 
Någon gång under följande vecka ska jag försöka släpa mig till gymmet. Och nyttiga middagar kommer jag fortsätta med. 
 
Men för att peppa mig själv tänker jag försöka posta en inspirerande bild/låt/citat här varje dag. Hoppas det fungerar! Jag KAN bara inte gå upp mer i vikt just nu. Jag mår faktiskt som bäst, både fysiskt och psykiskt, då jag är smalare. Så hey-ho here we go!

RSS 2.0